Jaulah dan mereka.

 

This is my first entry.. Dari Tumblr ke WordPress! harap-harapnya istiqamah sampai bila-bila dalam berblog ni,

mashaAllah,subhanaAllah..perjalanan ke London yang mengambil masa 2 jam memang berbaloi..ada sebab kenapa Allah SWT jadikan perjalanan ini sungguh adventurous,main redah dan alhamdulillah

JAULAH kali ini penuh dengan TARBIYAH..

lapo..

Geng2 Meriah😀

 

Dari Rumah Tasneem–>MSD—>Bayswater—->Shepherd Bush Market—>Big Ben

—->Tower Hill—->Taman permainan(**)—->KFC—>balik..

Dah rindu kalian semua..bila lagi lah nk jumpa..

Atiqah said “Alhamdulillah..tercapai jugak cita-cita kita sampai dan berkumpul di sini..ni lah yang kita idam-idamkan sebelum A-Level dulu”

Yes..Thanks to Allah for giving us the oppurtunity to gather and keep the ukhwah Stronger..

Walaupun penat berjaulah,petang-petang dok angkut barang semua,tapi  masih lagi bertahan untuk solat berjemaah,tadarrus sebelum tidur,sharing dengan kak Kimah..PERGH!kalau lah tradisi seperti ini diteruskan..

diteruskan sampai ke akhir hayat..MashaAllah..banyaknya ganjaran yang Allah bagi..

 

:)

ingat pesan kak Kimah..kalau ukhwah ini berpaksikan dasar Allah SWT..memang akan diduga.Mesti akan ada salah faham,tersalah kata,teremosi lebih dan sebagainya.

tak kira lah macam mana pun dugaan tu..

BERLAPANG DADA LAH..

Pasakkan Niat dalam Hati hanya keranaNya.

sayang korang semua..

Tribute to all Alukians..

insyaAllah..Ukhwah Fillah.. hingga ke syurga🙂

p/s:terima kasih warga rumah tasneem…..

“Sebenarnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara kamu (yang bertelingkah) itu; dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu beroleh rahmat.” (Al-Hujurat: 10)

About AmyZulkiflee

your gold is your religion,your adornment is your moral attitude,your wealth is your good manners :)
This entry was posted in Tarbiyah!. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s